Nieuwsbericht

Antieke brandspuit op veiligheidsdag in Barendrecht

Een team vrijwilligers van de Historische Vereniging Barendrecht heeft op de veiligheidsdag in Barendrecht de antieke brandspuit uit 1902 van de Gemeente Barendrecht van stal gehaald. De tocht vanaf D’Ouwe School naar het feestterrein verliep zoals de brandspuit destijds naar de brand werd verplaatst, met “duwen en trekken”.

Gelukkig konden we nu met de autohulp van Theo Vogelaar wat sneller op de plaats van bestemming komen. Van de firma Wesdijk, Floor en Rob Wesdijk, mochten we een grote waterbak lenen. De firma Tumoba, Martijn Molenaar, zorgde gratis voor de goede maat koppelingen en de slang.  Toen de brandspuit eenmaal geïnstalleerd was bleek er een groot enthousiasme van kinderen, ouders, opa’s, oma’s, ooms, tantes en soms buren om eens keer met de antieke brandspuit te werken.

“En werken was het”

De kinderen met de spuit in de hand en de meegekomen familie of kennissen aan de pomp. De antieke brandspuit heeft zich de hele dag goed gehouden, we hebben de omgeving van het oude waterschapsgebouw goed nat gehouden.  Met twee man aan de pomp konden we gemakkelijk de dakgoot van het gebouw bereiken.

De antieke brandspuit hebben we aan het eind van de dag op de zelfde manier weer naar het museum terug gereden en binnen op de vertrouwde plaats teruggezet. Het team van de Historische Vereniging Barendrecht kan terugkijken op een heel gezellige dag waarbij niet alleen de bezoekers maar ook het team genoot van alle aandacht.

Antieke brandspuit op veiligheidsdag in Barendrecht
Antieke brandspuit op veiligheidsdag in Barendrecht