Nieuwsbericht

Art Deco expositie op 20 februari

Zaterdag 20 februari is er een Art Deco expositie ingericht in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht. Art Deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 vaak gekenmerkt door rijke kleuren, geometrische figuren en overdadige versieringen.

De expositie bestaat uit een unieke verzameling objecten uit die periode, deels beschikbaar gesteld door particulieren en uit de eigen collectie van de HVB. Dhr. Klein stelde een aantal fraaie tegels beschikbaar en van dhr. van der Zaan ontvingen we een aantal objecten van glas in lood, verder is er antiek en curiosa uit de Art Deco periode te bezichtigen. Voor de liefhebbers worden tijdens de expositie ook diverse artikelen te koop aangeboden.

Een werkelijk uniek stuk tijdens deze expositie is een maquette van bakkerij Pot aan de Singel te Barendrecht, gemaakt door dhr. A. Volkers en dhr. A. Gouw uit Heerjansdam. Het is de eerst keer dat deze voor het publiek te bezichtigen is. Een maquette die tot in de kleinste details de bakkerij met de winkel uit 1907 laat zien, werkelijk een lust voor het oog, compleet met interieur, verlichting en inrichting uit die tijd. Op bijgaande foto een voorproefje hiervan.

De expositie is geopend op zaterdag 20 februari van 14.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Maquette van bakkerij W. Pot (foto roroba)
Maquette van bakkerij W. Pot (foto roroba)