Nieuwsbericht

Boeren, burgers en buitenlui

Het thema van Monumentendag op zaterdag 9 september is dit jaar “Boeren, burgers en buitenlui “ en de voorbereiding voor dit evenement bij de Historische Vereniging Barendrecht loopt al weer een paar maanden.

In het museum zal een gedeelte van het “Beschermd Dorpsgezicht” worden nagebootst en kunnen bezoekers een “wandeling” maken door de Dorpsstraat en de Singel van het jaar 1940. Er zijn foto’s uit die tijd te bezichtigen. Tevens zijn er 4 overzichtsfoto’s en daarop is met nummers aangegeven wie er toen woonde en wat voor winkels of bedrijven er in die jaren gevestigd waren. Deze nummers corresponderen met de bijbehorende tekst en een korte uitleg. Er zal een filmvoorstelling zijn van de nieuwe Dvd. Een film over oude boerderijen in Barendrecht e.o..

Rondom de expositie zijn de kapper, de kruidenier, de woonkamer en kleding uit die tijd te zien. De ouderwetse kapperswinkel compleet met alle attributen, snoeperijtjes van toen in de kruidenierswinkel. Met gebruik van een oude weegschaal kunnen kinderen bij de kruidenier proberen precies 100 gram snoep af te wegen en krijgen deze dan gratis mee.

De Barendrechtse zanger Dennis Smit zal een optreden verzorgen van 12.30 -13.30 uur. Een aantal vrijwilligers van de Historische Vereniging, die voor deze dag kleding dragen uit die tijd, zal de bezoekers ontvangen en rondleiden door het “Oude Dorp” van toen. Er zal ook een echtpaar in de Zuid Hollandse klederdracht, compleet met krullenkap, aanwezig zijn.

Het belooft opnieuw een hoogtepunt te worden in de rijke geschiedenis van de vereniging.

Op Monumentendag is de expositie is geopend op van 11.00 uur tot 17.00 uur en op de zaterdag 16, 23 en 30 september van 14.00 uur tot 16.00 uur.

De toegang is gratis.

Boeren, burgers en buitenlui
Boeren, burgers en buitenlui