Nieuwsbericht

Brandweertentoonstelling

In D’Ouwe School, het pand van de Historische Vereniging Barendrecht aan de Dorpsstraat 150a, is vanaf 22 oktober een expositie te bezichtigen van een verzameling brandweermaterialen, gereedschappen en diverse attributen waaronder kleding en documentatie.

Een antieke brandspuit zal gedurende deze expositie “van stal”gehaald worden en op het terrein buiten het museum in bedrijf getoond worden.

In het museum is een expositie samengesteld van een groot aantal bijzondere en unieke stukken die betrekking hebben op de Barendrechtse brandweer, zoals modelauto’s, speelgoed, boeken, foto’s enz. Deze unieke stukken, waaronder een prachtig model van de Fox-Ahrens motorspuit, zijn voor deze expositie vrijwillig ter beschikking gesteld door Dhr. Vogelaar, Dhr.L.Van Wijk en Dhr. F Wijnen. Een Fox-Ahrens motorspuit is in het jaar 1935 ingezet bij een brand in een vlasschuur aan de Noldijk en kwam destijds vanuit Rotterdam naar Barendrecht om assistentie te verlenen. Verder zullen er tijdens de expositie films over de Barendrechtse brandweer worden vertoond uit particulier archief en uit het filmarchief van de HVB.

Het museum is geopend op zaterdag 22 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Verder is deze tentoonstelling bij de HVB te bezichtigen op zaterdag 29 oktober en op 5 en 12 november

Een Fox-Ahrens motorspuit
Een Fox-Ahrens motorspuit