Nieuwsbericht

Expositie Cornelis Dirk van der Hoek

Er staat voor zaterdag 14 april een expositie gepland gewijd aan Cornelis Dirk van der Hoek, ook wel bekend als "Kees Hoek".

Cornelis van der Hoek was een bekende Barendrechter, vele jaren verbonden aan de Nederlands Hervormde Dorpskerk als koster en organist. Daarnaast werkzaam als kleermaker, lid geweest van Barendrechts Fanfare en gepassioneerd genealoog.

Van zijn hand verschenen vele bijdragen in "Gemeenteleven", het Ned. Herv. Weekblad voor Barendrecht onder de titel "Grijs verleden", over de geschiedenis van "zijn" kerk in Barendrecht.

Bij de expositie zijn talrijke foto’s en documenten met betrekking tot Van der Hoek te zien, evenals voorwerpen die samenhangen met zijn diverse activiteiten. Verder worden er beelden vertoond uit de eerste helft van de vorige eeuw, waarin te zien is hoe Barendrecht er ten tijde van “Kees Hoek”uitzag. Kortom, een veelzijdig man, wiens leven (1885-1975) en activiteiten, naast de Koninklijke onderscheidingen welke hij in de loop der jaren ontving, zeker een tentoonstelling waard is.

De tentoonstelling is geopend van 10:00 tot 16:00 uur in D'Ouwe School.

Cornelis Dirk van der Hoek
Cornelis Dirk van der Hoek