Nieuwsbericht

Expositie eierdopjes bij de Historische Vereniging Barendrecht

Op zaterdag 30 maart en zaterdag 13 april is er bij de Historische Vereniging een bijzondere tentoonstelling ingericht van eierdopjes. Het betreft een indrukwekkende verzameling van Marian Boers uit Barendrecht.

“Ik ben er rond 1975 rustig mee begonnen, maar het is een beetje uit de hand gelopen”, verteld Marian staand bij haar vitrinekasten met antieke eierdopjes. De hobby is uitgegroeid tot meer dan 3000 stuks. Eierdopjes  zonder voetje, figuurdopjes, Engelse dopjes en veel antieke eierdopjes zijn een onderdeel van deze rijke verzameling. Je kunt je afvragen 'Waar laat je zoiets'. In huis zijn een aantal vitrinekasten en hierin staan van elk model een of twee dopjes. Verder staan de eierdopjes gesorteerd op model op glazen plaatjes waarop een groot aantal eierdopjes zijn te bezichtigen. Ze zijn afkomstig uit alle uithoeken van de wereld, en alleen het echte werk komt erin. Voor de liefhebbers zijn de tentoongestelde eierdopjes te koop. Wellicht een aardige suggestie voor de komende paasdagen.

De exposities zijn geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur en op beide zaterdagen zal Marian aanwezig zijn om tekst en uitleg te geven. De toegang is gratis.

Marian Boers is ook een onderdeel van ” De Stichting Kunstroute Barendrecht”. Deze  organiseert sinds 2000 jaarlijks in het eerste weekend van oktober een kunstroute welke een podium biedt voor beeldend kunstenaars en culturele ondernemers in de ruimste zin van het woord. De route levert een grote bijdrage aan de levendigheid van het culturele, economische en sociale klimaat in Barendrecht. Marian voelt zich als een vis in het water om met het creëren van een beeld bezig te zijn. Of het nu van galastone of albast is. Iedere keer is het weer een uitdaging.

Ook kennen wij Marian als regisseur van toneelvereniging Barendrecht. Zij is daar dertig jaar actief lid geweest en was één van de oprichters van de vereniging. Na dertig jaar met veel plezier te hebben gespeeld en geregisseerd is ze daarmee onlangs gestopt.

Marian Boers voor haar verzameling eierdopjes
Marian Boers voor haar verzameling eierdopjes