Nieuwsbericht

Expositie “Koek en speculaasplanken” geurt naar versgebakken speculaas

Op zaterdag 17 en 24 november is er een speciale expositie met een bijzondere activiteit in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht.

Een expositie daarom zo speciaal omdat het een hartenwens is van onze vroegere voorzitter Dhr. Dick Mooyaart en bijzonder omdat het ons is gelukt om zijn wens in vervulling te kunnen laten gaan. Het is zijn langgekoesterde wens om weer eens de geur van versgebakken speculaas in het museum te ruiken in combinatie met een expositie van historische koek en speculaasplanken.

Een deel van deze expositie is ter beschikking gesteld door een aantal inwoners van Barendrecht. Op deze zaterdag zal er dan door de vrijwilligers, samen met pietermanknecht, speculaas worden gebakken in een echte oven zodat de geur van versgebakken speculaas door het museum zal gaan. Precies zoals Dick het heeft bedacht. Er is een tekst- en fotocollage te zien met opnames van het hoe en waarom over speculaas en er zal een film vertoond worden over de intocht van Sint Nicolaas, aangevuld met beelden over de geschiedenis van speculaas.

Voor de kinderen is er gelegenheid op zaterdag 17 november van 11.00 uur tot 16.00 en op dinsdag 20 november 's middags tussen 13.00 en 16.00 uur hun schoen te komen zetten bij de HVB. Op de beide zaterdagen is er de gelegenheid voor kinderen om de versgebakken speculaas te “versieren”. Materiaal hiervoor is bij de HVB aanwezig.

De toegang is gratis en U bent van harte welkom.

De expositie is op zaterdag 17 en 24 november geopend van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Speculaasplankje
Speculaasplankje