Nieuwsbericht

Expositie over Hooimeijer

In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is een bijzondere expositie samengesteld over de historie van A. Hooimeijer & Zonen.

In 1905 begint Dhr. Arie Hooimeijer in Rotterdam-Zuid een brood-, beschuit- en kleingoedbakkerij. Gaandeweg specialiseert het bedrijf zich in beschuit en koekjes en in 1933 verhuist het bedrijf naar Barendrecht. Daar werd een moderne bakkerij gebouwd. De beschuitfabriek van Hooimeijer was van 1933 tot 2003 gevestigd aan de 3e Barendrechtseweg in Barendrecht. In de hoogtijdagen werden er 65.000 beschuiten per uur gebakken in Barendrecht.

Tijdens de expositie is een documentaire te zien over de geschiedenis van de Hooimeijer Beschuitfabriek. Daarbij is gebruikt gemaakt van archiefmateriaal van de familie Hooimeijer zelf. Met de onlangs ingebrachte foto’s en objecten door Dhr. Joost Hooimeijer is ons archief enorm uitgebreid. We hebben een aantal unieke objecten in bruikleen zoals historische foto’s, een marmeren plaquette die door het personeel in 1939 werd aangeboden. Ook is er een historische carrousel foto presentatie over de beschuitfabriek. Deze antieke carrousel toont het productieproces tot in detail en werd in de vorige eeuw voor promotiedoeleinden gebruikt. Op bijgaande foto de Hooimeijer vrachtwagens in beeld.

De openingstijden zijn:
Zaterdag 14 mei van 13.00 uur tot 16.00 uur
Zaterdag 21 mei van 13.00 uur tot 16.00 uur

Toegang is gratis.

Vrachtwagens van Hooimeijer
Vrachtwagens van Hooimeijer