Nieuwsbericht

Genealogie van het geslacht Kranenburg

Medio april 2011 verschijnt de Genealogie van het geslacht Kranenburg. Hieraan is ruim 7 jaar gewerkt door genealogen en familieleden. Het boek telt 189 blz., is ingebonden en voorzien van 73 illustraties van familieleden, levend rond 1900 en een groot aantal boerderijen, waarvan de meeste inmiddels plaats hebben moeten maken voor stadsuitbreiding.

 

De genealogie begint omstreeks 1583 en loopt door tot heden. De meeste Kranenburgen leefden en woonden in Hendrik-Ido-Ambacht, Charlois, Barendrecht, Rhoon en Poortugaal. Eén zijtak vertrok in de 19e eeuw naar de Haarlemmermeer en woont daar nog steeds. Een andere zijtak belandde via Overflakkee in Anna Paulowna en Den Helder. De laatst ontdekte tak, nakomelingen van de zesde zoon van stamvader Teunis Sijmonsz., nestelde zich, deels tot op de dag van vandaag, in Zuidland. Het boek telt voorts twee biografieën en een uitgebreid naamregister.

 

U kunt dit prachtige boek bestellen door € 42,=  (= incl. € 7,= verzendkosten) over te maken op ING reknr. 74879, t.n.v. Mevr. D.J.Kranenburg te Hellevoetsluis, o.v.v. Kranenburgboek en uw volledige adres. Voor nadere inlichtingen kunt u e-mailen naar rtvkranenburg@hotmail.com