Nieuwsbericht

Herinneringen van Barendrechters, een gezellige bijeenkomst bij de HVB

In vervolg op de succesvolle koffieochtend van 2 maart jl. waarbij er ruime belangstelling was voor de presentatie over de Barendrechtse brug, is op zaterdagochtend 6 april is het museum van de Historische Vereniging Barendrecht weer van 10.00 uur tot 13.00 uur geopend.

Er is dan gelegenheid voor inwoners van Barendrecht en omgeving om verhalen en herinneringen uit te wisselen over de stations van Barendrecht.

Onder het genot van een kopje koffie ( € 1.00) worden er foto’s getoond en uitleg gegeven over de stations van Barendrecht “van verleden naar heden”. We starten met een fotoreportage met opnames uit ons fotoarchief en daarna vertonen we een film over de diverse stations. Daarna vertonen we een film die we van de bouwers van het laatste station met de overkapping van 9 sporen hebben ontvangen.

Wanneer u opnames of beeldmateriaal over de stations heeft willen wij deze graag als aanvulling op ons bestand gaan gebruiken. We kunnen ter plaats de opnames inscannen en meteen weer terug geven.

Gezien de grote belangstelling op 2 maart is er op iedere eerste zaterdag van de maand een koffieochtend met telkens een ander historisch onderwerp uit Barendrecht. Op zaterdag 6 april is het onderwerp de Barendrechtse stations.

De entree is gratis en een vrije gift is altijd welkom.

Tot ziens op zaterdag 6 april