Nieuwsbericht

HVB films op LOCOM TV

De positieve reacties op de al eerder uitgezonden filmpjes van de Historische Vereniging Barendrecht waren voor Locom TV en de HVB aanleiding om meer filmmateriaal uit de collectie van de vereniging op de zender te programmeren. Daardoor kunnen nu ook ouderen zonder DVD speler, of jongeren die niet zo snel bij de Historische Vereniging binnen lopen, toch kennis nemen van een deel van het werk van de HVB. 


In de huidige nieuwscarrousel zijn nu 3 korte films opgenomen over gevarieerde onderwerpen. Dus voor elk wat wils. Te zien zijn:

  • Het “Oude Dorp”, van toen naar… Beschermd dorpsgezicht, gemaakt in 2009 naar aanleiding van het verkrijgen van de status “Beschermd Dorpsgezicht”.
  • Het verhaal van de “Teruggevonden dijk” in Carnisselande. Daarin verteld archeoloog Jurriën Moree over de opgravingen die vooraf gingen aan de bouw van Carnisselande.
  • 1998 Een paard- en wagentrektocht bezoekt Barendrecht, door een ons onbekende filmer gemaakt.

LOCOM TV vindt u bij de analoge zenders op kanaal 25 van UPC.

Aan het eind van een cyclus zal afwisselend steeds één van deze drie films worden uitgezonden. Het betreft films uit de groeiende collectie van DVD`s die bij de vereniging te koop zijn. De langere films zijn helaas te lang om op deze manier te vertonen maar zijn altijd te bestellen op de bestelpagina.

HVB films op LOCOM TV
HVB films op LOCOM TV