Nieuwsbericht

In memoriam Nel den Otter

Op maandagmorgen 7 januari hebben wij het droevige bericht ontvangen van het overlijden van Mevrouw Nel den Otter. Met haar gezondheid ging het de laatste tijd bergafwaarts en beleefde zij een moeilijke periode.

Als vrijwilligster bij de Historische Vereniging Barendrecht heeft Nel jarenlang de tentoonstellingen ingericht en vele malen de originele ideeën hiervoor aangedragen. Zo heeft ze voor het museumgebouw de verduisteringsgordijnen gemaakt en heeft ze het archief van De Schakels bijgehouden. Talloze bezoekers heeft ze in de afgelopen jaren geholpen om informatie uit dat archief te verkrijgen.

In gedachten altijd met de vereniging bezig om dingen te veranderen en te verbeteren. Mede initiatiefneemster bij de organisatie van de jaarlijkse Kerstmarkt in ‘D Ouwe School. Het schoonmaken van de verschillende ruimtes in het gebouw, waarbij de toiletten niet vergeten werden.
In de jaren als vrijwilligster heeft Nel heeft veel schoolklassen en allerlei gezelschappen rond geleid. Ze wist daarbij levendig te vertellen over de geschiedenis van “haar” Barendrecht. Voor het suppoosten was zij ook altijd bereid om te komen en daarbij sprak zij ook veel bezoekers aan om lid te worden van de vereniging. Zij was altijd alert op mankementen en evt. lekkages in en om het gebouw.
Tijdens recepties en andere bijeenkomsten zorgde ze voor koffie- thee en toebehoren. Zo ook elke dinsdagmiddag tijdens de pauze van de vrijwilligers. De aanwezige vrijwilligers en bezoekers op die middag genoten zichtbaar van de door Nel gepresenteerde “Koek en zopie”.

Mede door haar jarenlange inzet als vrijwilligster is de Historische Vereniging Barendrecht uitgegroeid tot het niet meer weg te denken “Geheugen van Barendrecht”.

We verliezen in haar een zeer gewaardeerde collega-vrijwilligster , nauw betrokken bij onze vereniging en de leden ,die zich vele jaren heeft ingezet voor de HVB. Onze gedachten gaan uit naar de familie van Nel en wensen hen veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Het bestuur, leden en vrijwilligers van de Historische Vereniging Barendrecht.

Nel den Otter
Nel den Otter