Nieuwsbericht

Monumentendag bij de Historische Vereniging Barendrecht een groot succes.

Ook tijdens Monumentendag, zaterdag 9 september, was het museum van de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) geopend. Het was er op deze dag ouderwets gezellig druk.

Soms met onverwachte ontmoetingen tussen kennissen en familie. Bij velen kwamen de herinneringen uit het verleden naar boven, aangevuld met anekdotes uit die tijd.

Voor bezoekers was een fotocollage samengesteld van hoe Barendrecht er vroeger uit zag. De foto’s waren voorzien van nummeringen waardoor precies te zien is welke familie waar woonde. Vrijwilligers van de Historische Vereniging gaven bezoekers een rondleiding door het “Oude Dorp” van toen en speciaal voor deze dag geheel in stijl: in traditionele Zuid-Hollandse kleding van 100 jaar oud. In het snoepwinkeltje, met lekkers van “De Zoete Verleiding”, konden de kinderen 100 gram snoepgoed afwegen en gratis meenemen. De Barendrechtse zanger Dennis Smit zorgde voor de muzikale omlijsting. Tevens werd de nieuwe Dvd getoond. Een film over oude boerderijen van Barendrecht en omstreken.

Monumentendag 2017 is bij de HVB een succesvolle dag geweest, een dag om op terug te kijken.

In D’Ouwe School, het pand van de Historische Vereniging Barendrecht, is de expositie de komende weken op zaterdag 16, 23 en 30 september nog te bezoeken van 14.00 uur tot 16.00 uur. U bent van harte welkom.

De toegang tot de expositie aan de Dorpsstraat 150 is gratis.

Monumentendag bij de Historische Vereniging Barendrecht een groot succes
Monumentendag bij de Historische Vereniging Barendrecht een groot succes