Nieuwsbericht

Open Monumentendag 2023

Op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 is het weer Open Monumentendag. Het thema dit jaar is “Levend erfgoed”. Immaterieel erfgoed, dan wel levend erfgoed, kunnen we omschrijven als de culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben mee gekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer willen doorgeven.

Ook de Historische Vereniging Barendrecht is op zaterdag 9 september geopend. Vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur is in het museum een tentoonstelling te bezichtigen. Een tentoonstelling door de vrijwilligers ingericht met antieke gereedschappen, voorwerpen en informatie over het historische Barendrechts boerenlandleven. Ook zijn er vitrines met een aantal bijzondere interessante objecten die stuk voor stuk de moeite waard zijn om een bezoek te brengen aan het museum. De toegang is gratis.

Tevens willen wij hierbij een oproep doen aan de mensen die een historisch pand bezitten met de vraag of zij hun pand op monumentendag zouden willen openstellen voor het publiek. Aanmelden kan via de Historische Vereniging Barendrecht via info@historischbarendrecht.nl.

Bezoek ook eens de website van Open Monumentendag:
Open Monumentendag - d'Ouwe School
Open Monumentendag - Waar wil je naar toe