Nieuwsbericht

Partner op ZomerFeest

Ook de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) opent weer haar deuren tijdens het ZomerFeest van zaterdag 28 juni in de Oude Dorpskern van Barendrecht. De openingstijden op deze feestelijke dag zijn van 11.00 tot 17.00 uur.

De HVB is zoals gebruikelijk een partner in de feestelijkheden met diverse activiteiten zowel binnen als buiten d’ Ouwe School aan de Dorpsstraat 150/150a.

Zo geeft Dhr. Den Otter uitleg en demonstratie over vlasverwerking en zijn er binnen in het museum tafels gedekt met oude serviezen en is er een antieke cassette te bewonderen.

Verder heeft Mevr. Hagendijk een hoek ingericht met Bijbeltegels en hierover is tevens interessante historische documentatie beschikbaar.

Om 12.00 uur overhandigt Mevr. Boers ( Bonney Bee) een serie prachtige beschilderde kerstballen aan het bestuur van de HVB  met o.a. afbeeldingen van de Dorpskerk en de Watertoren.

De antiek brandspuit van de HVB zal zaterdag 28 juni worden uitgeleend aan de brandweer en is daar i.v.m. de open dag te bewonderen.

Tafel gedekt met oude serviezen
Tafel gedekt met oude serviezen