Nieuwsbericht

Plaatsing eerste Rolf Route bord

In het bijzijn van wethouder Arnoud Proos (SGP-CU) en een aantal genodigden is vandaag, 22 juni 2021, is het eerst bord van de Rolf Route geplaatst. Aan de ingang van de Dorpsstraat tegenover gebouw Heuvelsteyn bij de ingang van de Singel. Het is het begin van de route die door en rondom Barendrecht gaat. De officiële opening staat gepland voor september van dit jaar. Op bijgaande foto’s een impressie van deze ochtend.

Rolf is een verzonnen zwervertje, geboren in de Motteburcht van Portegael aan het eind van de twaalfde eeuw. Het verhaal over de geschiedenis over de polders op het eiland IJsselmonde, onderdeel van 'Het ontstaan van Holland', wordt vanuit Rolf verteld.

Het resulteerde in een musical in 2007 om de inwoners en vooral de jongeren in deze regio te interesseren voor het erfgoed en de archeologie van het leefgebied. Dit verhaal wordt ook behandeld in de websitelessen voor de scholen, de Rolf boeken, de Rolf fiets- en wandelroute in Albrandswaard en straks ook in Barendrecht en in de tweede en derde musical die op stapel staan.