Nieuwsbericht

Taxatiemiddag een groot succes

De taxatiemiddag voor kunst en antiek in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht op dinsdag 21 november heeft een enorm aantal bezoekers en belangstellenden getrokken.

Vanwege de verwachtte drukte was het noodzakelijk om voor iedere bezoeker een tijd af te spreken. Hierdoor hebben we de wachttijden tot een minimum weten te beperken.

In een gezellige sfeer was het een komen en gaan van bezoekers, ieder keer weer gespannen en nieuwsgierig naar de waarde van de ingebrachte zaken. Per bezoeker konden drie objecten ter beoordeling aangeboden worden aan expert dhr. Arne Bonsaksen van Vendu Notarishuis uit Rotterdam. De getaxeerde waarde van de ingebrachte objecten varieerden van decoratief tot charmant en waardevol. Zo werd een werk uit 1919 van de Rotterdamse schilder Johan van Mastenbroek getaxeerd op een waarde tussen de 5000 en 10.000 euro, een ring met diamanten ingelegd voor 800 euro en een kan van Rozenburgh voor 500 tot 1000 euro. Een schilderij van de Nederlandse schilder/ tekenaar August Allebé (1838-1927) werd getaxeerd op rond de 6000 euro. Heel bijzonder was een broche, gekocht op een vlooienmarkt in België voor 1 euro, die werd getaxeerd tussen de 400 en 800 euro. Tijdens het taxeren was het geregeld muisstil.

Bezoekers en belangstellenden zagen de objecten op tafel komen en wachtten vol gezonde spanning op de uitgebreide uitleg en taxatie van dhr. Bonsaksen. Natuurlijk was er ook een rijk aanbod aan kitsch, wat door hem op ludieke wijze werd getaxeerd als niet interessant of decoratief met de waarde: “een paar euro”.

Vanwege de grote belangstelling en het enthousiasme van de bezoekers is besloten om in de lente van 2018 nogmaals een taxatiemiddag te organiseren. Zodra datum en tijden bekend zijn volgt hiervan een aankondiging in de media.

Taxatiemiddag een groot succes (foto: Roroba)
Taxatiemiddag een groot succes (foto: Roroba)