Nieuwsbericht

Taxatiemiddag een groot succes

De kunst en antiek taxatiemiddag in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht op vrijdagmiddag 2 mei jl. heeft een enorm aantal bezoekers en belangstellenden getrokken.

In de nostalgische museumruimte stonden er al vanaf het begin van de middag lange rijen wachtenden met kunstvoorwerpen, juwelen, zilver, schilderijen en diverse objecten om deze geheel kosteloos en vrijblijvend te laten taxeren. In een gezellige sfeer was het een komen en gaan van bezoekers, iedere keer weer gespannen en nieuwsgierig naar de waarde van de ingebrachte zaken.

Er werd een enorm aantal goederen ter beoordeling aangeboden aan expert Dhr. Mr. Arne Bonsaksen van Vendu Notarishuis en informeerde de bezoekers over herkomst en de geschatte waarde. Een aantal ingebrachte voorwerpen werden op deze middag door verschillende eigenaren ingebracht voor veiling. De getaxeerde waarde van de ingebrachte objecten varieerde deze middag van tweeduizend Euro voor een schilderij tot enkele honderden Euro’s voor een aantal antieke boekjes, duizend Euro voor een schilderij van Constant Nieuwenhuis ( of Nieuwenhuys) en tot zeshonderd Euro voor een zilveren broodschaal. Natuurlijk was er ook een rijk aanbod aan zgn. kitsch, wat door Mr. Arne Bonsaksen op ludieke wijze werd getaxeerd als niet interessant en waarde: “Een paar Euro”.

Vanwege het grote aantal bezoekers werden er bij binnenkomst nummertjes uitgegeven zodat een ieder in volgorde aan de beurt kwam. Door de grote toeloop deze middag en het enthousiasme van de bezoekers is er besloten om in de loop van dit jaar nogmaals een taxatiemiddag bij de Historische Vereniging Barendrecht te organiseren. Zodra datum en tijd bekend zijn volgt hiervan een aankondiging in de media. 

Taxatiemiddag een groot succes
Taxatiemiddag een groot succes