Nieuwsbericht

Veel belangstelling voor het WinterFeest bij Historische Vereniging Barendrecht

Op zaterdag 10 december is er in de Oude Dorpskern van Barendrecht weer WinterFeest georganiseerd. De activiteiten in de Dorpskerk, in het museum van de Historische Vereniging Barendrecht en op het terrein eromheen, gingen op deze dag om 14:00 uur van start en duurden tot 20:00 uur. De Historische Vereniging Barendrecht was op deze dag geopend en gratis toegankelijk voor publiek.

Het museum was voor deze gelegenheid door de vrijwilligers geheel in de kerstsfeer ingericht. Compleet met kerstboom en sfeerverlichting. Daarnaast was er de expositie van historische kerstkaarten, kerstberichten uit een historische Schakel (1969) en konden de bezoekers op de foto met de antieke arrenslee. Er werd een kerstfilm vertoond en er was een tafel met de beschikbare Dvd’s uit de HVB-collectie. Dit alles met sfeervolle kerstmuziek op de achtergrond.

Verder waren er tafels met lekkernijen van De Zoete Verleiding uit Barendrecht en was er een kraam met curiosa in D’Ouwe School. De opbrengst van deze kraam was bestemd voor een project in Kenia. Een project met als doel de plaatselijke bevolking te ondersteunen in maken van o.a. kleding. De opbrengst op deze dag was € 246,00, waarvoor onze dank aan de bezoekers die veelal een extra gift deden.

We kunnen terugkijken op een geslaagde dag met als resultaat een bezoekersaantal van 322. Op bijgaande foto’s een impressie van deze dag.