Nieuwsbericht

WinterFeest-kerstmarkt bij de Historische Vereniging Barendrecht

Tijdens het WinterFeest op zaterdag 15 december is de Historische Vereniging Barendrecht (HVB) weer geopend. Binnen in het museum is een gezellige kerstmarkt ingericht. Er zijn verschillende kramen met een gevarieerd aanbod.

De Zoete Verleiding staat er met onder andere bonbons en chocolade kerstversieringen. Margo Boers maakt voor Bonney Bee unieke handgeschilderde en gegraveerde geschenkartikelen. De specialiteit van Bonney Bee zijn de handbeschilderde kerstballen met daarop markante gebouwen en Hollandse winterlandschappen. Minstens net zo mooi zijn de windlichten, vazen, geboorte- kerstballen en -tegels en het serviesgoed. De kerstballen en andere geschenken kunnen voorzien worden van handbeschilderde afbeeldingen naar keuze.

Bij de andere particuliere creatieve deelnemers zijn leuke kerstgeschenken te vinden, zoals kaarten en geldzakjes, kaarsen en brocanterie. Ook is kaashandel De Weypoort aanwezig met een variatie aan diverse lekkernijen, zoals de echte Rotterdamse kaas, natuurzuivere advocaat en nieuw op de WinterFeest kerstmarkt: “Natuurzuivere advocaat met chocolade”.

De Historische Vereniging Barendrecht verkoopt op deze kerstmarkt films op Dvd over verschillende Barendrechtse interessante gebeurtenissen, bedrijven en verenigingen. Tevens wordt er een Dvd getoond over “Vervlogen tijden van Barendrecht”. Hierin is een stuk historie in beeld gebracht over Barendrecht vanaf de 15e eeuw tot in 1967.

Het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is geopend op 15 december van 12.00 uur tot 17.00 uur.

WinterFeest-kerstmarkt bij de Historische Vereniging Barendrecht
WinterFeest-kerstmarkt bij de Historische Vereniging Barendrecht