Nieuwsbericht

Zaterdag 30 juni ZomerFeest in Barendrecht

In de Oude Dorpskern van Barendrecht vindt zaterdag 30 juni het ZomerFeest plaats. Het feest is de afgelopen jaren een traditie geworden aan de vooravond van de zomervakantie.

 

Het feest wordt van 11.00 tot 17.00 uur gehouden in de Dorpsstraat en op het Doormanplein. De optredens op het Doormanplein gaan door tot 20.30 uur.

Harmonievereniging Barendrecht, zangvereniging Cantando, de Historische Vereniging Barendrecht, Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht en de 500-jarige Dorpskerk tekenen voor de organisatie van het evenement. Burgemeester Jan van Belzen verricht de opening.

 

Muziek

Muziek speelt altijd een belangrijke rol op het ZomerFeest. Het feest is ontstaan uit de zomeravondconcerten van Harmonievereniging Barendrecht. De optredens van het harmonieorkest en de slagwerkers van Adrumaline trokken steeds meer bezoekers, zodat de behoefte bestond om dit uit te breiden. “Voor de harmonie is dit hun Zomermuziekfeestje”, zegt bestuurslid Maria Prooi.

Dit jaar treden van Harmomievereniging Barendrecht op: het Harmonieorkest, Dagorkest, Big Band Barendrecht, Meezingkoor (met Verenigde Zangers, het Seniorenkoor en Cantando bij de sing-a-long), Aspirantenorkest, Jongerenorkest B'tween, het Jeugdorkest, het Leerlingenorkest  en de Blokfluitgroep.

Adrumaline en de juniors zijn er dit jaar niet, omdat zij op 16 juni een show gaven in Het Kruispunt. Volgend jaar doen ze weer mee met het ZomerFeest.

 

Duiken

De Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht neemt aan het ZomerFeest deel met twee activiteiten: een duikbassin en de openstelling van de Watertoren.

Tijdens het ZomerFeest kunnen kinderen onder professionele begeleiding duiken. Het duiken wordt uitgevoerd door duikschool Haaifive. Bij de Watertoren staat tijdens het ZomerFeest een bad van 8 bij4 meter. Het water is1,35 meterdiep. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen hier voor 2,50 euro onder deskundige begeleiding een duik maken. Ze moeten wel zelf een handdoek en zwemkleding meenemen. Bij het bad staat een tent waar kinderen zich kunnen omkleden en waar ze hun kleding kunnen achterlaten.

 

Watertoren

Tijdens het ZomerFeest kan de 100-jarige Watertoren worden beklommen. De beklimming is gratis voor iedereen die bij de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht een goed idee voor het oude centrum van het dorp inlevert.

Wie vanaf de Watertoren foto’s maakt, kan deelnemen aan een fotowedstrijd. Het onderwerp van de fotowedstrijd is ‘de Watertoren’. Zowel foto’s van de toren als foto’s die vanaf de toren zijn gemaakt, dingen mee naar een prijs. De hoofdprijs is een privé-rondleiding door de Dorpskerk.

 

Dorpskerk

De Dorpskerk besluit deze dag de viering van het 500-jarig bestaan.

Kunstenaar Marco Boer heeft een serie van zes aquarellen gemaakt van de kerk. De schilderijen zijn tijdens het ZomerFeest voor het eerst te zien. Ze worden tentoongesteld in De Ontmoeting, de zaal naast de kerk. Daar is ook Marco Boer aanwezig.

De aquarellen worden later dit jaar verkocht, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de Stichting Vrienden van de Dorpskerk.

Atelier Ceramique aan de Dorpsstraat 153 brengt van de aquarellen kaarten en giclées (hoogwaardige kunstdrukken) uit. Zo is tijdens het ZomerFeest in elke prijsklasse een mooie herinnering aan het jubileum van de Dorpskerk te koop.

In de kerk wordt het orgel bespeeld. Er zijn rondleidingen zowel door de 500-jarige kerk als door de kerktuin. In de kerktuin is live-muziek.

 

Tentoonstelling

De Historische Vereniging Barendrecht is te bezoeken in D' Ouwe School aan de Dorpstraat 150. Er is een collectie van oude schoolkaarten te zien. Deze platen werden vroeger aan het bord gehangen om in de les te gebruiken.

 

Jeugdbrandweer

Op het grasveld achter de Dorpskerk (aan de Piet Heinstraat) zijn deze dag activiteiten van de Jeugdbrandweer.

 

Jong en oud

Kijk op Welzijn houdt workshops en andere activiteiten voor jong en oud. Dit gebeurt op het grasveld voor de Dorpskerk.

Schaalvereniging Barendrecht komt weer naar het feest met een groot schaakspel. Liefhebbers van radiografische auto’s kunnen terecht bij Peter’s Posttrein aan de Dorpsstraat, die deze dag demonstraties geeft. Modelboten zijn te vinden in een groot bassin op het plein voor de Dorpskerk.

Op verschillende plaatsen in de Oude Dorpskern staan kramen.

 

Dit is slechts een deel van de activiteiten tijdens het feest. Ga voor het complete programma naar de Website van het ZomerFeest: www.zomerfeestbarendrecht.nl

 

Hoe kom je er?

Het ZomerFeest wordt gehouden in de Oude Dorpskern van Barendrecht. Hier zijn vijfhonderd jaar geleden nauwelijks parkeerplaatsen aangelegd. Kom daarom te voet of op de fiets. Er zijn fietsenstallingen aan beide kanten van het feestterrein aan de Dorpsstraat: bij boerderij Dam en bij De Boom. Bovendien is er een pendeldienst met een paardentram tussen de Middenbaan en het ZomerFeest.

 

Optredens op Doormanplein

Op het podium op het Doormanplein zijn van 10.45 tot 20.30 uur optredens. De presentatie is in handen van Mireille de Leeuw.

10.15 uur: oefenen blokfluitspelers

10.45 uur: leerlingenorkest, jongerenorkest en blokfluitgroep Harmonievereniging Barendrecht

11.00 uur: opening door burgemeester Jan van Belzen

11.10 uur: leerlingenorkest, jongerenorkest en blokfluitgroep Harmonievereniging Barendrecht

11.25 uur: Dancestudio Lucia

11.30 uur: leerlingenorkest, jongerenorkest en blokfluitgroep Harmonievereniging Barendrecht

11.45 uur: Dancestudio Lucia

12.00 uur: Dagorkest Harmonievereniging Barendrecht

12.20 uur: Dancestudio Lucia

12.25 uur: Dagorkest Harmonievereniging Barendrecht

12.45 uur: Dancestudio Lucia

13.00 uur: popkoor J2Sing

13.30 uur: Gymnastiekvereniging Barendrecht

13.45 uur: Big Band Barendrecht

14.25 uur: Gymnastiekvereniging Barendrecht

14.40 uur: Big Band Barendrecht

15.10 uur: gymnastiekvereniging Barendrecht

15.30 uur: Sing-a-long

16.35 uur: workshop djembee

17.15 uur: Aspirantenorkest Harmonievereniging Barendrecht

17.50 uur: demonstratie Shaolin Kempo

18.20 uur: Jongerenorkest B’tween

19.20 uur: Kods Bizz

20.00 tot 20.30 uur: Harmonieorkest Harmonievereniging Barendrecht

 

Zaterdag 30 juni ZomerFeest in Barendrecht
Zaterdag 30 juni ZomerFeest in Barendrecht