Nieuwsbericht

Zomerfeest 26 juni 2010 in D’ Ouwe School

In de Oude Dorpskern van Barendrecht wordt zaterdag 26 juni 2010 het Zomerfeest gehouden.
Het hele festijn is opgebouwd rond een muziekfeest waarvan de Harmonievereniging Barendrecht de initiator is.
Daarnaast werken er een verschillende organisaties mee, die zullen bijdragen aan een feestelijke, muzikale dag in de Oude Dorpskern.
 
D’ Ouwe School gelegen midden in de Dorpskern heeft een programma gemaakt, dat aansluit op deze feestelijke muzikale dag.
Wij zijn die dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur en in de tentoonstellingsruimte wordt een expositie ingericht met oude muziekinstrumenten. Ook worden de oude vaandels van het Barendrechts Fanfare tentoongesteld. Deze vaandels zijn natuurlijk al heel oud, maar wel bijzonder mooi. Ook de kleding waarin vroeger de Fanfare en drumband door het dorp marcheerden of op de muziektent stonden zullen we die dag uit de kast halen. Een mooie serie oude LP's is te bewonderen en we willen deze ook draaien.

De overige ruimten zijn normaal te bezichtigen. Op een display wordt een groot aantal oude schoolfoto‘s vertoond en op een grote TV tonen we DVD's van het vroegere Barendrecht.

Deze dag kunt u ze komen bewonderen, kortom een heel bijzondere dag, georganiseerd door de Historische Verenging Barendrecht in het kader van het muziekfestival.

Muziektent Dorpsstraat
Muziektent Dorpsstraat