Nieuwsbericht

Film Marijketocht in 1963

Dit element gebruikt nog steeds het oude Contao 2 SRC-formaat. Heeft u de database bijgewerkt?

8e Marijketocht in 1963

De 8e Marijketocht in 1963

Historische Vereniging zoekt foto`s

De Historische Vereniging Barendrecht is al enige tijd in het bezit van opnamen op 8 mm film van de 8e Marijke- wandeltocht in 1963. Dat was de tijd dat de wandelsport in groepsverband en in een verenigingsuniform beoefend werd, compleet met vaandel en vaandeldrager.  Het filmpje geeft ons daardoor een uniek beeld van de wandelcultuur in die tijd. Ondanks dat het materiaal behoorlijk verkleurd was hebben zij het door een professioneel bedrijf laten digitaliseren en zijn daarna zelf aan de slag gegaan om het geheel verder op te knappen, zodat het via DVD weer toonbaar zal zijn.

Het beeld is nu zo ver dat de kleuren bijna het origineel zal benaderen. Daarom is het tijd voor de volgende stap. Het toevoegen van geluid en nadere informatie.
Daarvoor is de HVB op zoek naar mensen die hierover iets kunnen vertellen, bijvoorbeeld wie de maker was. Nog mooier zal het zijn als iemand in het bezit is van geluidsopnamen van de wandelliedjes uit die tijd die dan in de film opgenomen kunnen worden. Of, als een zangkoor zo iets op het repertoire heeft, wil de HVB dat graag opnemen.

Tijdens de vertoning op 11 januari, hebben we al voldoende materiaal binnen gekregen om de film verder af te werken, maar wie weet is er nog meer.  Er waren ook belangstellenden die foto`s brachten van enkele Marijke wandelgroepen. Het zou daarom leuk zijn als we nog meer wandelfoto`s van Marijke kregen uit 1963. Dan kunnen we de toekomstige DVD aanvullen met een fotoserie ! 

Ga terug