Nieuwsbericht

Historische Vereniging Barendrecht druk bezocht tijdens het ZomerFeest

Ad den Otter geeft uitleg en demonstratie over vlasverwerking

Er was bijzonder veel belangstelling voor Ad den Otter die uitleg en demonstratie gaf over vlasverwerking. Hierbij maakte hij gebruik van antieke gereedschappen zoals de repel, de braker, de zwingel en als laatste bewerking de hekel. Voor de jonge bezoekers veelal een leerzame uiteenzetting hoe een en ander vroeger in zijn werk ging, voor de oudere bezoekers meer een moment van herkenning.

Ook binnen in het museum was er grote belangstelling voor de gedekte tafels met oude serviezen en de antieke cassette. Linda Hagendijk kon helaas wegens ziekte niet aanwezig zijn, toch heeft zij in de vroege morgen kans gezien de hoek in te richten met Bijbeltegels en de historische documentatie ter inzage op de tafel gelegd. Onze dank hiervoor en we wensen haar beterschap.

Om 12.00 uur overhandigde Mevr. Boers (Bonney Bee) een serie van zes prachtig beschilderde kerstballen aan onze voorzitter Janny Schaap ( zie foto) met afbeeldingen van de Dorpskerk, de Watertoren, een boerderij, het Gemeentehuis, het Doormanplein en de Bethelkerk. Handbeschilderde decoraties en glasgravures ook speciaal voor de klanten worden door Mevr. Boers ontworpen. 

Ga terug