Nieuwsbericht

Historische Vereniging vertoont nieuwste films op 30 april

In het museum D’Ouwe School is er op Koninginnedag van 11.00 tot 13.30 uur een inloopfilmpresentatie in de grote zaal. U kunt dan kennis maken met de nieuwste films van de Historische Vereniging.

De bezoekers kunnen daarbij zelf aangeven van welke film zij een fragment willen zien. Hierna zal de keuze van een andere bezoeker worden getoond.

 

Die nieuwste films hebben ook buiten Barendrecht de aandacht getrokken.

Zo had TV Rijnmond de Hooimeijer-documentaire in het nieuws en WOS tv uit het Westland bracht ons filmpje over een historische ballonvaart met Nini Boesman in het nieuws. Ook enkele regionale bladen en een vakblad hadden artikelen over deze films en bij een paar tijdschriften staat het ingepland.

Van Maarten van 't Hof kregen wij nog een filmpje dat door zijn vader, brandweercommandant A. van 't Hof in 1965 is gemaakt. Daarmee hebben we de DVD over de Barendrechtse Bevrijdingsfeesten in 1960 en 1965 kunnen aanvullen.

Tijdens de filmpresentatie blijft de vaste tentoonstelling toegankelijk. Daar zijn onlangs in enkele ruimten kleine videoschermen geplaatst waarop doorlopend korte filmpjes worden vertoond als toelichting op de permanente tentoonstelling.

 

Het is dus de moeite waard om tijdens de vrijmarkt even bij het museum D’Ouwe School binnen te stappen. Even uitrusten bij een filmpje en gelijk wat DVD's inslaan om thuis na te genieten. Met keuze uit 19 titels is er voor iedereen wel een interessante DVD.

Ga terug