Nieuwsbericht

200 jaar Koninkrijk

bij 4 historische Verenigingen in de regio

DVD 200 jaar Koningshuis

De Verenigingen in Barendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Zwijndrecht en Ridderkerk besteden in een gezamenlijk project aandacht aan het 200 jarig bestaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Iedere vereniging belicht hierbij elk een tijdvak van 50 jaar, zodat bezoekers een rondje kunnen maken langs de 4 tentoonstellingen. De vorsten die in dat tijdvak regeerden en de lokale geschiedenis worden hierbij belicht.

 

Barendrecht toont de eerste 50 jaar. Van Willem I en Willem II; de eerste helft van de 19e eeuw. Dat werd voor de leden van de werkgoep, diep in de archieven spitten. Maar het resultaat is een interessante en mooie expositie. Het treft dat Barendrecht in die periode maar één burgemeester heeft gehad – Pleun de Raadt – aan wie dan ook veel aandacht wordt geschonken en daarnaast veel over het Barendrecht van toen.

Bovendien is voor deze tentoonstellingen een film over 200 jaar Koningshuis samengesteld. Deze 46 minuten lange documentaire geeft aan de hand van veel historische beelden en oude films, een prachtig overzicht van ons vorstenhuis. Deze is ter plaatse te koop en op onze website te bestellen. Hij kost € 10,00. De exposities zijn, vanaf zaterdag 28 september, op zaterdagen van 10 tot 16 uur geopend en gratis.

 

Bekijk de promofilm op YouTube.

 

Voor de inhoud van de overige exposities verwijzen wij graag naar de websites:

 

http://www.histgenhia.nl/

http://www.oudridderkerk.nl/

http://www.swaen.org/index.htm

 

Ga terug