Nieuwsbericht

In memoriam Cees Vermeer

Cees Vermeer

Met ongeloof en grote verslagenheid hebben wij op 13 januari het droevige bericht ontvangen van het geheel onverwacht overlijden van Dhr. Cees Vermeer.

Cees is jarenlang als vrijwilliger bij de Historische Vereniging Barendrecht actief geweest in de Werkgroep Bibliotheek, Archief en Boekindex. Honderden boeken, brochures, pamfletten en documenten over tal van onderwerpen zijn in de jaren als vrijwilliger door hem gedocumenteerd.
Allerlei wetenswaardigheden over Barendrecht en de naaste omgeving, maar ook publicaties over zaken niet direct de gemeente Barendrecht betreffend heeft hij beoordeelt en een plaats gegeven in het archief.

Een uitgebreide verzameling boeken, posters en tijdschriften over de Tweede Wereldoorlog waar Barendrecht een rol in speelde heeft hij in de jaren weten op te bouwen. Ook verzorgde hij een bibliotheek vol lezenswaardigheden over het kerkelijk leven in Barendrecht door de eeuwen heen.
Het archief heeft hij opgedeeld in categorieën over o.a. cultuur, politiek, scheepvaart, geneeskunde, jeugdliteratuur, lokale bedrijven, instellingen, verenigingen en scholen. Door zijn inzet laat hij een overzichtelijk, toegankelijk en goed georganiseerd archief achter.

Op het gebied van bibliotheek en archief  was Cees initiatiefnemer bij het organiseren van de exposities in ‘D Ouwe School en daarbuiten. Recentelijk nog voor de expositie over Cees van den Hoek en de veteranendag op het Gemeentehuisplein.

Gedocumenteerde historie waar we dankbaar voor zijn en waarin we Cees zullen herinneren.  

We verliezen in hem een gewaardeerde collega-vrijwilliger die iedere dinsdagmiddag trouw vanuit Dordrecht naar Barendrecht reisde naar “zijn HVB”. Hij was nauw betrokken bij onze vereniging en altijd belangstellend  naar het wel en wee van de vrijwilligers.
Onze gedachten gaan uit naar de familie van Cees en wensen hen veel sterkte met de verwerking van dit verlies.

Het bestuur, leden en vrijwilligers van de Historische Vereniging Barendrecht.

Ga terug