Nieuwsbericht

Kerstballen op ZomerFeest

Kunstenares Margo Boers (Bonney Bee) en voorzitter Jannie Schaap

Kunstenares Margo Boers (Bonney Bee) heeft zaterdag tijdens het ZomerFeest een nieuwe serie Barendrechtse kerstballen gepresenteerd. De eerste set is aangeboden aan de Historische Vereniging Barendrecht. Voorzitter Jannie Schaap was erg onder de indruk van het resultaat.

Op de kerstballen zijn de Watertoren, de Dorpskerk, het gemeentehuis, het Doormanplein, de Bethelkerk en een boerderij afgebeeld. Natuurlijk in een passend sneeuwlandschapje. Het idee voor de serie komt van een klant die al eens een kerstbal met de Bethelkerk erop bestelde. Hij wees Bonney Bee op een serie beschilderde borden met Barendrechtse gebouwen erop en vroeg af die ook op een kerstbal geschilderd konden worden.

De Barendrechtse kerstballen worden op bestelling gemaakt en kosten 6,50 euro per bal. Een set kost 32,50 euro. Bonney bee maakt trouwens ook kerstballen met Rotterdamse motieven, zoals het nieuwe Centraal Station en het stadhuis. Ze heeft wel kerstballen gemaakt met een afbeelding van Carnisselande, maar daar blijken geen kopers voor te zijn.

Naar aanleiding van de publiciteit over de kerstbal met Bakkerij Pot erop, is Bonny Bee benaderd vanuit Oldenzaal met het verzoek om de plaatselijke kerk af te beelden. Die kerstballen zijn daar nu te koop.

“Ik verkoop de Barendrecht kerstballen vanuit mijn als atelier ingerichte schuurtje aan de Tjalk 28 , Atelier het Schuurtje, en via de website www.bonneybee.nl. Een gedeelte van de opbrengst van de Barendrecht kerstballen gaat naar de organisatie van het Zomer- en Winterfeest. Een gedeelte van alle Bonney Bee artikelen gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis”, vertelt de kunstenares.

Chocolade/snoepwinkel de Zoete Verleiding (Onderlangs 26 te Barendrecht) verkoopt geboortelichtjes en gegraveerde snoeppotten en theeglazen van Bonney Bee. Uiteraard gevuld met chocolade. In Oldenzaal (bij de Romantische Roos) verkoopt men kerstballen, geboortelichtjes en tegeltjes en Sarah/Abraham glaasjes van Bonney Bee. En bij de Zeearend bij de pont van Tiengemeten zijn een keur van souvenirs te koop. Zoals bijvoorbeeld handbeschilderde kerstballen van Goudswaard en bekers met de flora en fauna van Tiengemeten.

Ga terug