Nieuwsbericht

Nieuwe website Barendrechtse geschiedenis

banner educatief.historischbarendrecht.nl

Regelmatig krijgt de vereniging een verzoek om digitale informatie over geschiedenis van Barendrecht. Dat gebeurt zowel vanuit het onderwijs als door anderen. Daaraan kunnen we vanaf zaterdag 1 oktober a.s. voldoen met de website educatief.historischbarendrecht.nl. In de thema’s Verbindingen en Bestuur is via teksten met veel afbeeldingen deze informatie beschikbaar. De afbeeldingen zijn voor persoonlijk gebruik gratis te downloaden.

 

Op een feestelijke bijeenkomst, in ons gebouw D’Ouwe School, gaat de site online. U bent hierbij, met jongeren vanaf groep 8, hartelijk welkom. Na de opening door voorzitter Dick Mooijaart leidt Arco van der Lee de volgende sprekers in:

 

John Brosens (schrijver van historische jeugdboeken en oud-docent voortgezet onderwijs): ‘Hoe vertel je jongeren van nu over de 17e eeuw?’.

 

Hans Onderwater (schrijver van boeken over de Tweede Wereldoorlog en oud-docent basisonderwijs): ‘Hoe vertel je jongeren van nu over de 20e eeuw?’.

 

Jan van Belzen (historicus en burgemeester van Barendrecht): ‘Hoe komt de burgemeester in aanraking met de geschiedenis van Barendrecht?’. Daarna ’onthult’ de burgemeester met aanwezige jongeren de site.

 

Pieter Dreef en Corrie Ratsma geven nog een korte ‘rondleiding’ door de site.

  • WAAR – D’Ouwe School, Dorpsstraat 150a, bij de watertoren.
  • WANNEER – zaterdag 1 oktober 11 uur.
  • DUUR – ongeveer 1.30 uur met koffie, thee of frisdrank.
  • GRAAG AANMELDEN – voor dinsdag 27 september: info@historischbarendrecht.nl of tel. 0180-616106.

Bij de samenstelling is dankbaar gebruik gemaakt van de artikelen in de Contactbladen, andere publicaties, de door de Werkgroepen verzamelde gegevens en het belangeloos beschikbaar stellen van beeldmateriaal door particulieren en instellingen.

Ga terug