Nieuwsbericht

Reünie en een tentoonstelling over de Zeeheldenwijk

Oproep aan de oud-bewoners van de Zeeheldenwijk

Bent u net als wij, Giel Kooiman, Dicky Tol en Roelof Roomer geboren en getogen in de Zeeheldenwijk? Dan zijn wij op zoek naar u en hebben uw hulp nodig bij onze zoektocht naar foto’s, film, belevenissen en materiaal uit de periode 1950 tot 1970.

We organiseren een tentoonstelling en reünie over de De Ruyterstraat, Trompstraat, Evertsenstraat en de Piet Heinstraat. Dit in samenwerking met “De Schakel” correspondent Arco van der Lee en woningbouwvereniging Patrimonium.
Wij hebben al de eer gehad om als eersten met Arco door de wijk, die zoals u weet binnenkort afgebroken wordt, te lopen.

Voor de reünie denken we aan de oud bewoners van de Ruyterstraat, Trompstraat, Piet Heinstraat en de Evertsenstraat uit deze periode.
De reünie staat gepland op vrijdagmiddag 11 november 2022. We starten 's middags om 15.00 uur in het museum van de Historische Vereniging. Hier is een tentoonstelling met foto’s en tekeningen over de geschiedenis van de wijk. Aansluitend is er vanaf ca 18.00 uur tot ca 19.30 uur inloop en ontvangst in het gebouw De Ontmoeting bij de Dorpskerk. Hier kunnen we onder het genot van een drankje en een hapje verder met het delen van herinneringen. Om 20.00 uur sluiten we de reünie af.

De tentoonstelling is ook op zaterdag 12 november van 10.00 uur tot 16.00 uur geopend. Er is nog overleg om in aansluiting hierop nog enkele zaterdagen geopend te zijn.

In de archieven van de vereniging is er, vreemd genoeg, weinig materiaal van de Zeeheldenwijk beschikbaar. Heeft u foto’s of film uit die periode en bent u bereid deze beschikbaar te stellen, dan kan dit een aanvulling zijn op de tentoonstelling. Ook wanneer u belevenissen en verhalen heeft over deze periode, kunt u de herinneringen op papier zetten en aan onze vereniging toesturen.

Op dit adres kunt u ook de foto’s, films en belevenissen insturen. Het is ook mogelijk materiaal in te brengen op dinsdag tussen 13.00 en 16.00 uur in het gebouw aan de Dorpsstraat 150-150a (onder de Watertoren). Vermeld daar dan bij dat het de tentoonstelling Zeeheldenwijk betreft.

Er is nog steeds gelegenheid om U op te geven om aan deze middag deel te nemen, er zijn al vele enthousiaste aanmeldingen binnengekomen.

Om een beeld te krijgen van het totaal aantal deelnemers kunt u zich nu nog aanmelden op het emailadres: info@historischbarendrecht.nl, onder vermeldingvan 'expositie Zeeheldenwijk'.

Meldt u nu aan!

Zeeheldenbuurt 1958-1961
Zeeheldenbuurt 1958-1961