Nieuwsbericht

Tentoonstelling van schoolkaarten

Wandplaat Statendam

In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is een tentoonstelling ingericht van zogenoemde oprolbare schoolkaarten. Een dertigtal kaarten uit het depot van de vereniging zijn in chronologische volgorde bijeengebracht en is zo een verzameling van diverse onderwerpen uit de vaderlandse geschiedenis en aardrijkskunde geworden.

 

Zo zijn er naast een groot aantal landkaarten en leerzame schoolkaarten met diverse afbeeldingen ook prachtige geïllustreerde kaarten te zien van bijvoorbeeld de periode van 1648 – 1700 “De Gouden Eeuw“, de periode 1579 -1648 “De Tachtigjarige Oorlog”, allen met de bijbehorende voorstellingen en duidelijke uitleg. De foto toont een fraaie antieke wandplaat uit de collectie met de doorsnede van het schip de “Statendam” waarbij tot in het kleinste detail is te zien hoe deze zeereus er van de binnenkant uitzag.

Al met al een leerzame verzameling objecten, zeker de moeite waard eens te komen bekijken.

 

De toegang is vrij en het museum aan de Dorpsstraat 150 is voor bezichtiging geopend op zaterdag 16 juni van 14.00 uur tot 16.00 uur. Ook op zaterdag 30 juni tijdens het ZomerFeest is de tentoonstelling geopend.

We heten U van harte welkom!

Ga terug