Tentoonstellingen

In de grote zaal van D'Ouwe School is een vaste opstelling gerealiseerd. Te zien zijn een keukentje, een huiskamer, een grutterswinkeltje, een kapperszaak, een sigarenzaak, de inventaris van de veearts, een bedstee en een bakkerij.
Tevens zijn er landbouwwerktuigen en veel gereedschap van de griendwerker te vinden.

In de afgelopen jaren heeft de werkgroep Tentoonstellingen al vele exposities georganiseerd. Diverse onderwerpen zijn aan de orde geweest. Denk hierbij bijvoorbeeld aan poëziealbums, hoeden, trouwfoto's, kinderspeelgoed, brood enz.
Maar ook thema's als 50 jaar bevrijding en de herdenking van de watersnoodramp van 1953 zijn uitgebreid behandeld.
Deze exposities werden zeer druk bezocht en oogsten veel waardering.

Veel schoolklassen weten inmiddels de weg naar D'Ouwe School te vinden. De kinderen genieten zichtbaar van een rondleiding en stellen enthousiast vragen.

Ook volwassenen halen graag herinneringen bij ons op. Regelmatig krijgen we aanvragen voor een rondleiding en dat ontaardt meestal in een feest van herkenning.

De werkgroep tentoonstellingen nodigt u van harte uit een een kijkje in D'Ouwe School te komen nemen.

En heeft u interesse om uw verzameling tentoon te stellen dan kunt u contact opnemen met mevr. Joset Verboom (telefoon 0180-615728).

Recente tentoonstellingen

In 1996 startte BOOR (Bureau Oudheidkundig Onderzoek van gemeentewerken Rotterdam) een archeologisch onderzoek in de te bouwen VINEX-locatie Carnisselande. Dat gebeurde in opdracht en met financiële ondersteuning van de gemeente Barendrecht. Hieraan voorafgaand hadden leden van de Historische Vereniging, vooral Ton Blinde, al vondsten gedaan die op oudere bewoning wezen dan eerder bekend en te verwachten was.

Gepubliceerd op

Deksel of dover diameter 76mm fotograaf R.G.Meijer Brielle
Deksel of dover diameter 76mm fotograaf R.G.Meijer Brielle

In het museum van de Historische Vereniging Barendrecht is een bijzondere expositie samengesteld over de historie van A. Hooimeijer & Zonen.

De expositie is op zaterdag 14 en 21 mei geopend, van 13.00 tot 16.00 uur.

Gepubliceerd op

Vrachtwagens van Hooimeijer
Vrachtwagens van Hooimeijer

Drie leden van de Historische Vereniging Barendrecht zijn bezig met het voorbereiden van een tentoonstelling met reünie over de Zeeheldenbuurt.

Dicky Tol, Giel Kooiman en Roelof Roomer zijn opgegroeid in de Zeeheldenbuurt. Nu de buurt binnenkort gesloopt wordt, zijn ze op zoek naar foto’s verhalen en herinneringen van oud-bewoners. De nadruk ligt daarbij op de jaren vijftig, zestig en zeventig.

Gepubliceerd op

Zaterdag 14 september was er veel bekijks bij de expositie “50 jaar nostalgie”van de Historische Vereniging Barendrecht.
Het was ouderwets gezellig. Bij de foto’s en objecten werden door de bezoekers verhalen en ervaringen over de brug verteld.
Ook de geur van teer op de plank die op het wegdek van de draaibrug had gelegen gaf een gevoel van brughistorie.

Gepubliceerd op

Expositie “50 jaar nostalgie” (foto roroba)
Expositie “50 jaar nostalgie” (foto roroba)