Nieuwsarchief

2010

Barre winter

Winter 1942 (bron: geschiedenis.vpro.nl)

Oud-Barendrechter Arie Lems attendeerde ons vanuit Zweden op een film van het Polygoon Journaal over de strenge winter van 1942.

Lees meer...

Foto's Winterfeest

Winterfeest 2010

Bekijk de foto's van het winterfeest op www.winterfeestbarendrecht.nl.

Lees meer...

Wij zijn op zoek naar namen van leerlingen van de scholen

schoolfoto

In de rubriek schoolfoto’s krijgen we regelmatig namen door van leerlingen van die scholen. Wilt u ook (nog) eens kijken of u een bekende ziet? Mogelijk ziet u uzelf, uw zoon of uw dochter. Het is heel goed mogelijk dat u vroeger ook die foto heeft gehad en toen al de namen heeft vermeld in uw eigen fotoalbum van die tijd. Kijk er eens naar en ziet u een aanvulling laat het ons dan weten.

Lees meer...

Druk bezochte monumentendag

Open Monumentendag, foto's van de Barendechtse brug

Barendrecht beleefde zaterdag 11 september een geslaagde monumentendag. De zon bleek goed te combineren met de aandacht voor de negentiende eeuw. ‘De smaak van de negentiende eeuw’ is dit jaar het landelijke thema voor de Open Monumentendag. In Barendrecht werd de dag geopend in de trouwzaal van de Watertoren.

Lees meer...

Maquette van de Barendrechtse Brug

Oude Barendrechtsebrug

Het silhouet van de Brug over de Oude Maas, beter bekend als de Barendrechtsebrug, is voor velen een van de bekendste beelden van Barendrecht. Bijgaande foto is een van de vele foto’s die in de loop van de tijd van deze brug zijn gemaakt.

Lees meer...

E-mailadressen van het ledenbestand

email

De laatste tijd vermelden wij bij de persoonlijke gegevens in ons ledenbestand de e-mailadressen van onze leden. Wij willen graag de e-mailadressen in ons bestand opnemen om daarmee de mogelijkheid te hebben om u op een snelle persoonlijke en adequate manier te informeren.

Lees meer...

Film: "De teruggevonden dijk"

De Riederwaard

Bekijk het verhaal van "De teruggevonden dijk". Een verkorte versie van deze film kan op deze website worden bekijken. De film is ook op DVD verkrijgbaar.

Lees meer...

Barendrechters willen muziektent

Dorpskerk met muziektent

Veel Barendrechters willen weer een muziektent in het oude centrum van hun dorp. Dat bleek zaterdag uit een peiling van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht. De vereniging heeft een subsidie ontvangen, die gebruikt mag worden voor een doel in het oude centrum van Barendrecht. Tijdens het Zomerfeest van zaterdag 26 juni werden verschillende mogelijkheden aan de bezoekers voorgelegd.

Lees meer...

Onthulling teruggevonden middeleeuwse dijk Carnisse

Ontwerper Ferdinand Sikken

Vrijdag 11 juni 2010 heeft wethouder Bas Nootenboom in Carnisselande een kunstwerk met een educatief karakter onthuld. Het is van beeldend kunstenaar Ferdinand Sikken en staat aan het Havenhoofd. Het tracé van de teruggevonden middeleeuwse dijk van Carnisse wordt erin verbeeld. Dat gebeurt d.m.v. een uitgefreesde lijn in een roestvrijstalen plaat met het huidige stratenplan.

Lees meer...

Zomerfeest 26 juni 2010 in D’ Ouwe School

Muziektent Dorpsstraat

In de Oude Dorpskern van Barendrecht wordt zaterdag 26 juni 2010 het Zomerfeest gehouden. Het hele festijn is opgebouwd rond een muziekfeest waarvan de Harmonievereniging Barendrecht de initiator is. Daarnaast werken er een verschillende organisaties mee, die zullen bijdragen aan een feestelijke, muzikale dag in de Oude Dorpskern.

Lees meer...

Zoekplaatje schoolfoto

Kleuterschool Kees Dekker 1962

Wij hebben een mooie foto kunnen toevoegen van de Kees Dekker kleuterschool waarvan nog niet alle namen bekend zijn.
Helpt u ons en kijkt u of u uzelf, uw kind of kleinkind herkend?
Kijk verder onder Werkgroepen > Foto- en ansichtarchief > Zoekplaatjes schoolfoto’s of klik op de titel hierboven.

Lees meer...

Barendrecht, 45 jaar na de bevrijding in gesprek met………

mevrouw Jiskoot

15 mei a.s. wordt vanwege het groot succes van 30 april nogmaals de film “Barendrecht, 45 jaar na de bevrijding in gesprek met………”, het gefilmde interview met mw. Jiskoot en de heer van Duin, vertoont.
De aanvangstijden zijn 14:00 en 15:00 u. De film duurt 43 minuten.

Dit gefilmde interview met de markante Barendrechtse mevrouw A.R. Jiskoot gaat over haar rol tijdens de WO2 en haar contacten met de Knokploeg van Johannes Post.
Opgenomen in 1990 in haar woning, die toen nog aan de Dorpsstraat stond, waar zij ons laat zien waar onderduikers en wapens werden verborgen.

Lees meer...

Foto's HVB in gemeentehuis

historische foto in gemeentehuis

Het gemeentehuis krijgt langzaam maar zeker steeds meer een Barendrechts karakter. In een deel van de gang hangen historische foto's. Deze komen vooral uit het archief van de Historische Vereniging Barendrecht. Ed Zijlstra van de gemeente Barendrecht toonde woensdag 21 april het resultaat aan Dick Mooyaart en Hans Verschoor van de Historische Vereniging.

Lees meer...

Algemene ledenvergadering

hamer

Dinsdag 11 mei a.s., aanvang 20.00 uur in D'Ouwe School, wordt de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Historische Vereniging Barendrecht gehouden.
Na afloop van het officíële gedeelte en een pauze worden drie historische films vertoond.

Lees meer...

Speciaal Koninginnedagprogramma op 30 april

mevrouw Jiskoot

Van 10.00 tot 14.00 uur zal er vanaf elk heel uur de film “Barendrecht, 45 jaar na de bevrijding in gesprek met….” worden vertoond. De film duurt 43 minuten.

Dit gefilmde interview met de markante Barendrechtse mevrouw A.R. Jiskoot gaat over haar rol tijdens de WO2 en haar contacten met de Knokploeg van Johannes Post.
Opgenomen in 1990 in haar woning, die toen nog aan de Dorpsstraat stond, waar zij ons laat zien waar onderduikers en wapens werden verborgen.

Lees meer...

Tentoonstelling "Verzamelingen"

een exemplaar van Ludwig van Beieren ( replica) van Marklin

Zaterdag 6, 20 februari en 6 maart, van 10:00 - 16:00 uur, zijn de vitrines in de tentoonstellingsruimte ingericht met op schaal gemaakte artikelen. Naast mini serviezen zijn er te zien mini landbouwvoertuigen en een aantal heel bijzondere treinen.

Lees meer...