Nieuwsarchief

2009

De maquette van de Vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht heeft zaterdag 12 december voor veel discussie gezorgd. Honderden mensen wisten de maquette in de trouwzaal van de Watertoren te vinden. De plaatsen rond het beschermd dorpsgezicht die in 2025 waarschijnlijk opnieuw bebouwd zijn, waren wit geschilderd.
Ard Kramer, voorzitter van de monumentencommissie, was erg tevreden over het verloop van de dag. Voor de officiële opening was meer belangstelling dan verwacht. Het afsluiten van de Dorpsstraat voor het autoverkeer, vond hij een succes. “Zo ziet de Dorpsstraat eruit als honderd jaar geleden op oude foto’s: wat auto’s, wat fietsers en verder alleen wandelaars.” Ook Harmonievereniging Barendrecht was tevreden. Er zouden een volgende keer echter meer activiteiten op het Doormanplein moeten zijn. Nu waren bijna alle activiteiten binnen.

Gepubliceerd op

Dag van de Oude Dorpskern groot succes
Dag van de Oude Dorpskern groot succes

Door ds. Philip van Wijk en mevr. Pia Mooyaart werd zaterdag 12 september tijdens de Monumentendag het straatnaambordje onthuld, dat verwijst naar het Kerkepad.

Gepubliceerd op

onthulling Kerkepad
onthulling Kerkepad

De jaarlijkse Open Monumentendag wordt dit jaar officieel geopend op de Singel. Bij huisnummer 35 wordt zaterdag 12 september om 11.00 uur een bordje onthuld, dat verwijst naar het Kerkepad. Dit pad liep vroeger door de landerijen naar de Dorpskerk. De Historische Vereniging toont in gebouw d’Ouwe School een expositie over kaarten. Deze sluit aan bij het landelijke thema van de dag: Op de Kaart. Bij goed weer wordt er met stoepkrijt een kaart getekend op het plein tussen de Dorpskerk en de Watertoren. ’s Middags kan de Watertoren worden beklommen.

Gepubliceerd op

Soms hebben we foto's die heel erg leuk zijn maar we weten niet wie er op staan, daarom doen wij een beroep op jouw medewerking. We hebben zes foto's geselecteerd van schoolklassen van 1967 tot 1988.

Gepubliceerd op

zoekplaatje
zoekplaatje