Nieuwsarchief

september 2011

Scholieren die op zoek zijn naar informatie over geschiedenis van Barendrecht, kunnen binnenkort terecht op internet. Op initiatief van de gemeente Barendrecht en de Historische Vereniging Barendrecht is de site educatief.historischbarendrecht.nl samengesteld.
De website wordt zaterdag 1 oktober ‘onthuld’ in d’Ouwe School, het gebouw van de Historische Vereniging Barendrecht aan de Dorpsstraat 150a in Barendrecht.

Gepubliceerd op

banner educatief.historischbarendrecht.nl
banner educatief.historischbarendrecht.nl

De Twentse Ootmarsumse Boerendansers zijn op 4 september even terug in de tijd gegaan en hebben het 75 jarige bestaan gevierd. Het was een feest voor alle inwoners van Ootmarsum, collega verenigingen en belangstellenden en had het motto meegekregen: “Klomp d’r bie”.

Gepubliceerd op

Klederdracht Historische Vereniging
Klederdracht Historische Vereniging

De Open Monumentendag werd dit jaar geopend op het VELO-terrein aan de Achterzeedijk. Ard Kramer, voorzitter van de Monumentencommissie, hield een korte inleiding over het thema van dit jaar, 'Nieuw gebruik - Oud gebouw' en stond stil bij de unieke locatie, recht onder de schoorsteen van de voormalige VELO-fabriek. Hierna opende wethouder Stefanie ter Borgh de Monumentendag.

Gepubliceerd op